Кулінарны конкурс у Полацку

Асобным блокам фестывалю плануецца кулінарны фестываль, мэта якога - папулярызацыя аўтэнтычнай сярэднявечнай кухні і абмен вопытам у гэтай сферы.

Удзельнікам прапануецца прыгатаваць і прадставіць 2-3 стравы, якія б адлюстроўвалі пэўны рэгіён, пэўны сацыяльны пласт, былі фрагментам пэўнага культурнага комплексу. Для прэзентацыі страў кожнай камандзе-ўдзельніку будзе вылучана да 30 хвілін. Форма прэзентацыі можа вар'іравацца. Гэта можа быць міні-лекцыя на тэму культурных традыцый, застольнага этыкету пэўнага рэгіёну, інфармацыя пра першакрыніцы, інсцэніроўка трапезы і г.д.
На прэзентацыю страва павінна падавацца парцыённа для магчымасці дэгустацыі усімі зацікаўленымі. Пасля дэгустацыі прадугледжваецца магчымасць продажу вырабленых прадуктаў.
Плануецца выстава рэцэптаў, у рамках якой шырокае кола ўдзельнікаў і гледачоў зможа пазнаёміцца са складам інгрэдыентаў і падрыхтоўкай таго ці іншага стравы. Будзе працаваць сярэднявечная таверна.

Для аматараў не толькі смачна есці, але і смачна слухаць!
Сфарміравана праграма лекцый па старажытнай кулінарыі:

Субота, 30 жніўня:
17.00 Алена Цішэўская, Марына Васільева «Голад і раскоша ў эпоху Высокага Сярэднявечча». Прэзентацыя страў 13-14 ст. з дэгустацыяй.

Нядзеля, 1 верасня:
13.00 Алена Цішэўская, Марына Васільева «Кулінарныя замалёўкі літоўскай гаспадын: мніхі з сырам, сметанковы сыр». Слухаем і дэгустціруем!
13.40 Эдвард Зайкоўскі «Традыцыі харчавання насельніцтва Беларусі ў Сярэднявеччы і пачатку Новага часу».
14.20 Алесь Белы «Ад першай беларускай гарэлкі да клецак з душамі: гастранамічныя брэнды Полацка».
15.00 Леанід Калядзінскі «Набор прадуктаў харчавання і спосабы іх апрацоўкі ў гарадах Беларусі ХІІ - XV ІІ ст. ( па матэрыялах археалагічных раскопак Верхняга замка Віцебска)".

Рыхтуйце вашыя рэцэптары і пытанні)) Прыходзьце, у нас смачна! - есці, слухаць, каштаваць і г.д.!))

Няма старонак